3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ FAALİYETLERİ
04 Aralık 2018

Engelli personellerimizin, diğer çalışanlarla aynı düzeyde haklara sahip olduklarının bilinciyle ve insan onuruna yakışır yaşam standartlarına ulaşmasına yönelik katkı sağlayacak nitelikte çalışmalar yürütmek temel görevlerimiz arasında yer almaktadır. Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli personellerimizin, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması bizlerin asli görevidir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda  Müdürlüğümüz ve bağlı kamu sağlık tesislerimizde bulunan 23 engelli personelimizle Kamu Hastaneleri Başkanımız Uzm.Dr.Sebahattin CANMEMİŞ ve Başkan yardımcılarımız eşliğinde birebir  görüşmeler yapılarak engelli personelin talepleri, ihtiyaçları ve beklentilerini dinlemiştir.Personelin görev yaptıkları alanlarda engel gruplarına (zihinsel/ruhsal/fiziksel) göre çalıştırıldığı, personelin durumlarından ve çalışma şartlarından memnun olduğu yapılan görüşmede görülmüş olup koltuk ihtiyacı olan bir personelin ilgili kurum ile iletişime geçerek ihtiyacı giderilmiştir.