1 - 7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ
11 Kasım 2021

HASTANE ZİYARETİ

“1-7 Ekim 2021 Emzirme Haftası ” olmasımünasebetiyle Bayburt Devlet Hastanesinin hazırlamış olduğu stant etkinliği ziyaret edilerek, kadın doğum servisinde yatmakta olan annelerin emzirme haftaları kutlandı ve ve emzirmenin önemini vurgulayan broşürler dağıtıldı.

• Emzirme Haftası Hastane Ziyareti 01.jpg
  • Emzirme Haftası Hastane Ziyareti 02.jpg
  • Emzirme Haftası Hastane Ziyareti 03.jpg

REKLAM PANOSU VE FLAMA ETKİNLİĞİ

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısı ile Bebeklere ilk 6 ay yalnızca anne sütü verilmesinin vurgulanması ve farkındalık oluşturmak amacıyla şehir merkezinde halkın en yoğun bulunduğu bölgelerde reklam panoları hazırlandı. Caddelerde 1 hafta boyunca reklam panoları gece gündüz yayınlandı.

• Emzirme Haftası Reklam Panosu 01.jpg
  • Emzirme Haftası Reklam Panosu 02.jpg
  • Emzirme Haftası Reklam Panosu 03.jpg
  • Emzirme Haftası Reklam Panosu 04.jpg
  • Emzirme Haftası Reklam Panosu 05.jpg

HALKA YÖNELİK EĞİTİM

“1-7 Ekim 2021 Emzirme Haftası ” olmasımünasebetiyle “Anne Sütünün Önemi ve Emzirme Nasıl Oluyor” konulu bilgilendirme - bilinçlendirme farkındalık oluşturmak amacıyla halka yönelik olarak 05 Ekim 2021 tarihinde ilimiz merkezinde bulunan Aile Yaşam Merkezinde Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimimiz tarafından, pandemi kurallarına riayet edilerek “Anne Sütünün Önemi, Emzirmenin Yararları, Emzirme Teknikleri, Süt Sağma ve Saklama Koşulları ve Sütün Yeterli Olmasının Nasıl Sağlanacağı” konularında eğitim verilmiştir.

• Emzirme Haftası Halka Yönelik Eğitim 01.jpg
  • Emzirme Haftası Halka Yönelik Eğitim 02.jpg
  • Emzirme Haftası Halka Yönelik Eğitim 03.jpg

HİZMET İÇİ EĞİTİMİ

Bakanlığımız ülkemizde çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi için diğer çocuk sağlığı programlarına paralel olarak 1991 yılından itibaren “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması, ayrıca beslenme bozukluklarının önlemesi yoluyla çocuklarda ölüm ve hastalık oranlarını düşürmek hedeflenmektedir.

Bu kapsamda hastanemizde bebekle primer temas halindeki doğumhane, yenidoğan yoğun bakım ve kadın doğum servisinde görevli personellere ve ilimiz birinci basamak sağlık kuruluşlarında görevli aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına yönelik 22/10/2021 ve 26/10/2021 tarihlerinde “Dünyada ve Türkiye’de Bebek Dostu Programı, Emzirme Göstergeleri, Süt Sağma ve Relaktasyon”  konularında Çocuk, Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimimiz tarafından eğitim düzenlenmiştir.

Eğitim sonunda Sağlık Hizmetleri Başkanı Emre TURAN tarafından katılımcılara eğitim katılım belgeleri takdim edilmiştir.

• Emzirme Haftası Hizmet İçi Eğitim 01.jpg
  • Emzirme Haftası Hizmet İçi Eğitim 05.jpg