MALİYE BAKANIMIZ SAYIN NACİ AĞBAL YAPIMI DEVAM EDEN 200 YATAKLI BAYBURT DEVLET HASTANESİNİN İNŞAAT ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.
05 Mayıs 2018

Hastane yerleşkesinin bulunduğu alanda Maliye Bakanımız Sayın Naci AĞBAL ve beraberlerinde Vali Ali Hamza Pehlivan, Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak ve kalabalık bir heyet eşliğinde incelemelerde bulundu. Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal, İl Sağlık Müdürümüz Dr. İlker Hanci’dan bilgiler aldı.

Bayburt’un eskisiyle kıyaslanamayacak derecede güzel bir hastaneye sahip olacağını belirtti. Son dönemde ülke genelinde yapılan hastanelerin benzerini Bayburt’un kendi ölçeğinde yaptığını dile getiren Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal, “Bu bizim sağlığa bakış açımızı gösteriyor. 1990’lı yıllarda hastanelerin halini bizlerde yaşadık. Hastane olmasını bırakın sağlık hizmetlerine erişemiyorduk. 4 – 6 kişilik koğuşlar vardı. Hükümet olarak Türkiye’nin birçok vilayetinde bugün şehir hastaneleri yapıyoruz. Bir biri ardına açılışını gerçekleştiriyoruz. Avrupa’da birçok yerde olmayan hastane konforu bizim yeni yaptığımız hastanelerde var. Oradaki hastaneleri de yurt dışına gittiğimizde görüyoruz. O açıdan yapılan hastanenin, gerek poliklinik ve ameliyathaneleri gerekse yataklı servislerin olduğu alanlar açısından gerçekten Bayburt’ta hemşerilerimize birinci sınıf sağlık hizmeti almasına imkân tanıyacak bir hastane burası.” diye konuştu.

Vatandaşların yeni hastanede birçok hizmeti aynı yerde alabileceğinin altını çizen Bakan Ağbal şu şekilde konuştu: “Seçim döneminde Bayburt için birçok şey vadettik. Fakat şunu açık söyleyeyim sağlık konusu bir numaralı konu. Gerek Bayburt’ta yaşayan vatandaşlarımız, gerekse il dışında yaşayıp Bayburt’a gelen vatandaşlarımız bu yeni yapılan hastaneyi gördüklerinde, buradan hizmet aldıklarında bugünkünden daha fazla memnuniyet duyacaklar. Demirözü’ne, Aydıntepe’ye entegre hastaneler yapıyoruz. Bu hastanelerde ilk derece sağlık hizmetlerini alabilecekler. İftihar ediyorum bu projeyle. Yapılan hizmetler noktasında vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa sonuna kadar karşılayacağız. Müteahhit firmaya da teşekkür ediyorum. Arkadaşlar bana imalatların sağlam olduğunu işlerin çok hızlı ilerlediğini söylediler. 2019 seçimlerinden önce bu hastaneyi hem inşaatıyla hem makine teçhizat ihtiyaçlarıyla karşılayacağız. Vatandaşlarımız burada güzel bir hizmete kavuşacaklar. ”ifadelerini kullandı.
Bu ziyarette Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Dr. Sebahattin Canmemis başkan yardımcımız Emre Turan ve diğer kurum amirleri eşlik etti.

• bakan yeni hastane01.jpeg
  • bakan yeni hastane02.jpeg