BAYBURT DEVLET HASTANESİNDE AÇIK VE KAPALI KULAK ZARI TAMİRİ AMELİYATLARI BAŞLADI
05 Ekim 2018

Açık veya kapalı(endoskopik) kulak zarı tamiri işlemleri lokal anestezi ya da genel anestezi altında yapılabilir. Genellikle, orta kulakta kronik iltihabı olmayan ve basit kulak zarı deliklerinin kapatılması amacıyla yapılan bu işlemlerde, lokal anestezik ilaç enjeksiyonunu takiben kulak zarındaki deliğin çevresinde bulunan ölü epitel tabakası uzaklaştırılır. Zardaki delik kenarlarının kanlı olduğu görüldükten sonra, deliğin üzerine ya da altına, kulak kepçesinin önündeki çıkıntı olan tragustan alınan kıkırdak, kıkırdak zarı, kulak memesinden alınan yağ dokusu, kulak kepçesinin arkasından alınabilen kıkırdak ya da kıkırdak zarı ya da kulak kepçesinin arka ve yukarından alınan ufak kas zarı (fasya) yerleştirilebilir.

Hastanemizde Temmuz 2018 itibariyle Op.Dr. Osman PALA ve Op.Dr. Turgay BOZKURT tarafından kulak zarı ameliyatları başarılı bir şekilde uygulanmaya başlanmıştır.

Kulak Zarı.jpg