BAYBURT DEVLET HASTANESİ EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ
10 Ekim 2018

Bayburt Devlet Hastanesi gebe okulu olarak çocuk poliklinik girişine anne sütü ve emzirme haftası münasebetiyle  stant açılmıştır. Stantta annelere ve ziyaretçilere emzirme ve anne sütünün öneminden bahsedilmiştir. Annelerin sorularına cevap verilmiştir.

Kurumumuz tarafından 1-7 Ekim emzirme haftası dolayısıyla Bayburt devlet hastanesi çalışanlarımıza ‘Anne sütü ve Emzirmenin Önemi’ konulu kurum içi eğitim verilmiştir. Eğitimimizde anne sütünün önemi, ilk 6 ay Anne Sütü, anne ve bebeğin aynı odada kalmasının yararları, isteyerek emzirme, emzirme pozisyonları ve emzirmenin yararları, ten tene temasın önemi, anne sütünü artırma yöntemleri, anne sütünü sağma ve saklama koşullarından bahsedilmiştir.

1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeni ile Bayburt Devlet Hastanesi Gebe Okulu Farkındalığı artırmak için sadece anne sütü alan normal doğum yapmış gebe okulundan eğitim alan ailemiz ziyaret edilmiştir.

• Emzirme Haftası Etkinlik 01.jpg
  • Emzirme Haftası Etkinlik 03.jpg