Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından, Müdürlüğümüze bağlı İl ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerimiz ve İl Müftülüğü ile koordineli olarak Sağlıklı Bayram etkinliği kapsamında; “Sağlıklı Beslenme, etin usulüne uygun işlenmesi, pişirilmesi, tüketilmesi, sakatatların çöpe atılmaması, evcil ve yabani hayvanlara verilmemesi, kurban kesiminde hijyen ve yaralanmalar, hayvan kaynaklı hastalıklar ve bayramda trafik güvenliği” konularında il, ilçe ve köylerimizdeki camilere, aile sağlığı merkezlerine, kurban satış ve kesim noktalarına ve halkın kolaylıkla görebileceği noktalara afiş ve brandalar asılmıştır. Hayvan kaynaklı bulaşan bir hastalık olan Kist Hidatik (Kist Hastalığı) konusunda hazırlanan broşürler farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımıza dağıtılmış ve konu hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılarak halkın bilinçlenmesi sağlanmıştır.
Güvenli Yolculuk videosu.
Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmelidir.
Sağlıklı ve dengeli beslenme bakımından, Kurban Bayramı’nda etin yanı sıra hangi besin gruplarını da tüketmek gerekmektedir.
Kurban eti nasıl muhafaza edilmelidir.
Kurban Bayramı’nda tatlı tüketimi nasıl olmalıdır.
Günde ne kadar et tüketilmelidir.
Gereğinden fazla et yenmesi hangi sağlık sorunlarına yol açabilir.